MC-resa i Dolomiterna 2018

Per-Göran avtackas av ordf. Michael Mattsson Per-Göran avtackas av ordf. Michael Mattsson

"Per-Göran Berg - MC-resa till Dolomiterna på en klubbkväll 2018"
Per-Göran Berg från Sandviken berättade och visade mycket fina bilder från en resa i Dolomiterna 2001,
på vårt klubbmöte i Bygården, Överhärde torsdagen den 22 mars.
Per-Göran och sonen Stefan gjorde denna resa 25 juni – 8 juli. Läs Per-Görans egen text nedan och se hans fina bilder, men en sak som han glömde att skriva, men han berättade om en otäck händelse.
De kom ikapp en liten pick-up och just som han skulle köra om denna bil, tappade denna en lätt plastpressening, som lade sig över huvudet på Per-Göran. Utan att se något fick Per-Göran stopp på sin maskin på dessa smala och kurviga vägar utan att köra omkull och bilen som kom efter såg vad som hände, bromsade och slog på varningsblinkersen för att inga andra eventuellt skulle köra om. Pick-up föraren märkte ingenting utan körde på som vanligt. Olyckstillbudet slutade lyckligt, men tänk på att allt kan hända och att det inte är så noga hur man spänner fast saker och ting, helst neråt Italien.
I alpvärlden, främst Italien och Frankrike, akta er för tävlingscyklister eller sådana som vill vara tävlingscyklister. De kommer farande med hög fart nedför backarna, flera i bredd genom skymda kurvor.
Flera sådana tillbud var Per-Göran och hans son med om efter dessa vägar och om cyklisterna är på väg uppför i stora klungor, håller de nästa aldrig åt sidan, det är bara att åka efter i låg fart, tills man ibland kan köra om någon för att så småningom ta sig förbi hela klungan (för att strax därefter komma ikapp en ny klunga).
Undertecknad som åker husbil i europa varje år, träffar också alltför ofta på dessa marodörer till cyklister.
Husbilen är ju lite bredare än en mc, och på vägar som ibland endast är totalt lite bredare än en fil, blir det svettigt ibland när dessa cyklister kommer farande nerför bergsidorna. Undrar hur många cyklister som går åt varje år? Så alla ni som åker på dessa fina semestrar, se upp!!!

Med motorcykel till Dolomiterna 25/6 - 8/7 2001 av Per-Göran Berg
Som resekompis hade jag min son Stefan med. Han åkte på en Triumph Sprint -91 och jag på min BMW R 100 Paris Dakar -91.
Bakgrunden till resan var att jag och frugan var i det här området med bil och husvagn året före och upptäckte vilka fantastiska motorcykelvägar det var här i norra Italien.
Resan gick till Göteborg - färja över till Danmark - ner genom hela Tyskland - in i Österrike och över till norra Italien där bergskedjan Dolomiterna ligger, på gränsen mellan Österrike, Schweitz och Italien. Efter några spännande dagar på slingrande bergsvägar fortsattes resan ner till byn Cesenatico vid Adriatiska havet, strax ovanför Rimini.
Hemresan gick återigen över Dolomiterna, genom Brennerpasset och in i Österrike. Därifrån motorvägen till Innsbruck och autobahn genom Tyskland och hem till Sandviken.
Resan tog 14 dagar och blev ca. 600 mil lång.
Text och foto Caj Abrhamsson samt text och privata bilder av Per-Göran Berg.

Dolomiterna på kartan


Härliga MC-vägar

Ibland gick förden på verkligt höga höjder....

….....och ibland var det rejält med snö

 Sonen  Stefan med sin röda Triumph Sprint


P-G åker BMW R100 Paris-Dakar

Stopp för att njuta av de fina vyerna.

Matpaus, på den finaste restaurang.