Triumph T100 C

Åter har en Valborunda klarats av, den 39:e i ordningen, efter ett uppehåll på två år på grund av pandamin. Även detta år hade klubben fått till en fin bana och bra kontroller med både lite lätta och mycket svåra frågor, och som tur var kom det endast några få regnstänk på oss.
130 mc-ekipage nådde målet på Rörbergs motorstadion, där även starten låg, efter en bana över Forsbacka, Strandbaden i Årsunda där fika ingick. Vidare över Hammarbykvarnen till Gammelstilla, där det serverades lunch. Banan gick vidare till en kontroll, den femte i ordningen mitt emot Årsunda motorstadion, därefter passerades Bovik innan målet vid Rörberg motorstadion igen. Totalt var det sex kontroller som avverkades. En nyhet för året var att istället för att äldre motorcyklar kom före yngre i resultatlistan om man hade lika rätt, var utbytt mot en utslagsfråga om vikten på en cylinder i gram. Vid lika rätt kom den som hade närmast vikt först och så vidare ju längre i från man kom, desto längre ner i resultatlistan.
Segrade gjorde Lars Eriksson från Uppsala på en Hedlund-SOH motocrossmaskin (inregistrerad) på   500 cc från 1966 före Lennart Larsson, Upplands-Väsby, Suzuki GS 1000E på 1000cc från 1979 och trea Johan Lundqvist, Horndal, Honda CB750, 750cc från 1971.
Gladast av  dem alla var nog 12-årige Hugo Strid från Sandviken, som åkte bakpå med morfar Matts Håkansson på hans NV36 Army Sixdays. När alla priser var utdelade, tillkom ett mycket fint pris till någon som hade startat, men man måste vara närvarade på prisutdelningen för att få priset, och det var Hugo, som fick ett fint presentkort från Lingvalls mc-firma på 1.000 kronor. Det blir smaskigt för Hugo att gå där och leta efter någon personlig persedel för vidare mc-äventyr.
 
Text och foto:   Caj Abrahamsson

Trångt inför starten på Valborundan.

De två i topp.  T.h segraren Lars Eriksson, Uppsala      och t.v. tvåan Lennart Larsson, Upplands-Väsby.

Världens lyckligaste 12-åriga kille just denna dag. Hugo Strid, som vann det fina extrapriset.